Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Friday, August 13, 2010

Jalan-jalan di Pasar malam Sibu

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 6 Ogos 2010 kawe dan Ust Zam dalam perjalanan bermusafir ke Miri. Maka kami transit di Sibu beberapa jam sambil menunggu flight ke Miri jam 7.20pm. Kesempatan ni kami amek untuk bersiar2 di pasar malam sibu. 

Di pasar malam ni ada jual macam2 makanan pelik-pelik. Bagi Muslim haruslah berhati-hati untuk membeli makanan kerana dikhuatiri ke kedai yang tidak halal. Di sini kawe cadangkan untuk rakan-rakan sekalian ke Gerai Kak Anna dan Abg Ajim yang menyediakan makanan dan kuih-muih halal untuk muslim. 

Lazimnya kawe sentiasa membeli makanan di gerai ni dan membungkusnya makan di hotel hehe.. Kali ni kami bertuah kerana kami mengunjungi gerai ni pada hujung minggu dan Keluarga Abg Ajim dan Kak Anna membawa 2 orang anak mereka untuk sama belajar berniaga. Kawe amat mengagumi kegigihan keluarga ini. Paling best adalah pisang goreng dan kuih2 di gerai ni hehe. Amat memenuhi citarasa kawe.  


Di gerai ni memang tak putus pelanggang yang hadir membeli juadah. Disamping keramahan keluarga Abang Ajim yang cukup sporting. membuatkan pelanggang cukup selesa membeli makanan di sini. 


Akhir sekali sebelum bertolak ke airport Sibu, kami berkesempatan bergambar kenang-kenangan bersama keluarga yang ku kagumi ini. Sehingga berjumpa lagi.. 

2 comments:

imanshah said...

salam, wah meriah betul, tunggu fligt pun blh g pasar malam, bulan 11 ni insyaallah kawe nak ke miri

Cikgu Adham said...

imanshah,
wslm.. lama x dgr berita sheikh.... bulann nov ke miri erk? oo mantap sila la ke miri.. best juga.... tp mlm2 sunyi sepi dh la hehehhe...

may b nov i kawe dh berada d kltn...

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan