Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Tuesday, August 11, 2009

Skuod Selirik Serba Serbi Tidak Menjadi

Assalamualaikum dan salam sejahtera... 11 Ogos perlawanan cukup sengit antara SMK Selirik dan Medical Kapit di Stadium Kapit bermula tepat jam 1600. Apa bleh buat adat permainan, mesti ada menang, mesti ada kalah.. kalo semua nok menang, xdak orang la yg kaloh heh heh, maka Skuod Selirik telah tewas tipis dengam jaringan 1-2.... (mujur la tok tebal mana kaloh tu).. kalo tok, parok kakloh..

Selirik berjaya mengikat Medical sehingga hampir tamat perlawanan. (dekat nk abis doh tu).... namun pada 10 minit terakhir, Medical telah diberi sepakan penalti kerana pemainya berjaya mencuri perhatian pengadil (tok tahu la kwe... nye bui sepak dlm kotak penalti pulok) utk dapat sepakan tu.. (kawe tok reti nk wat ayat weh).. tetapi En Juki telah dipersalahkan kerana dituduh tanpa perbicaraan menjatuhkan lawan dlm kotak penalti... (tp kawe tgk Ki, demo mmg tok bersaloh, set dia pndai sssungguh berlakon)...

Maka Al-fadil Ustad Adnan tidak mampu nk lompat ke kanan bagi mengigat bola sepakan dari Medical... maka kaloah la puak kita sebanyak 2-1... pah nak wat guana... kena try tahun depan plak la huhuhuhuu... sebab tu la kato orang tua, kalo nak menag.... tok cukup dengan doa dan sembahyang hajat jah... kena berlatih sssunguh2....

kepada skuod Selirik... pujian harus diberi kepada semua la pasal ada yg demam pon main... ada yg injured kerana PSKPP hr tu pon main.. kpd Abe Mat, ajang, Pekin, eslem, stephen, Bos, pendi, limbat, hazrain, clement, dll... set kita mantap pelbagai doh heh heh heh

kepada Skuod Selirik... jgn bimbang, kita perkuat semula deh barisan kita.. kepada medical.. tahniah la.. tok kira lagumana cara pon demo main, puak demo menang dah... puak kawe tok puah hati pon xdak guna... hah hah hah

berita lanjut (versi skema Pendi) sila layari http://hariharibusy.blogspot.com/2009/08/perjuangan-selirik-berakhir.html

15 comments:

n@m@n said...

kirim salam ko juki sheikh....hehe

Cikgu Adham said...

insyaAllah... Juki pon ada blog gk sheikh... demo bleh klik di link sebelah kanan blog kawe kawe letak blog Abe Mat Juki tu heh heh

joegrimjow said...

blatih cg!!

Cikgu Adham said...

heh heh belatih sokmo dh pahni

imanshah said...

kaloh ko?? cube lagi tahun depan..semangat nyer..puasa pun kena semangat macam main bole nih..haha

Cikgu Adham said...

hah hah hah.. lagu ni la kawe ... kalo d semi final plak tu.. uh uh rugi sungguh

sALbiYah bTe mOhamMad said...

MU pon kalah gak..xpe same..

Cikgu Adham said...

heh heh xpa la... tp kawe sokong chelsea wooo semalam... igt ke menang la hr ni... sekali kalah keh keh keh

PeQin said...

ambo raso kecewo. berat tahun ni pado tahun lepah. ambo nok besaro doh pah ni.. nok bini doh. main nga bini sedak lagi

PeQin said...

kawe kecewo.. kerano lutut badan binaso. nok bersara doh kawe. tahun depe nok main nga bini jah..xsir main bola doh

Cikgu Adham said...

tak apa 'in.. kawe pehe jiwa demo... demo main bola dgn bini la plak deh...

Cikgu Adham said...

tak apa 'in.. kawe pehe jiwa demo... demo main bola dgn bini la plak deh...

jumana said...

he3
xpe..kena bersyukur gak tu
krg2 berjaya gak g semi final
cuba lg ;)

Jard The Great said...

kalah takpe.. ehehe.. thun dpn ade lagi..

Cikgu Adham said...

yap Jumana,
kebanyakan player selirik mengumumkan persaraan selepas kekalahan game tersebut kerana ingin menumpukan pada pelajar yag akan menduduki peperiksaan heh heh

Jard the Great,
thank you kerana sokongan anda heh heh...

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan