Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Sunday, August 23, 2009

Homeroom 5F MRSM Kuala Krai class of 2008

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Bila dok jauh dari kampung halaman memang terasa sangat. Tambah-tambah dalam Ramadhan begini.. Teringat kawe semasa mengajar di MRSM Krai pertengahan penggal kedua 2008 dimana kawe ditugaskan ajar form 5 masa ni... Masa ni sempat la ngajar dlm bulan puasa sebelum kawe dipanggil bertugas ke Sarawak... Siap ada anak homeroom lagi woo heh heh.. ada yang panggil kawe papa la.. uh uh uh nak tersuuuka pon ada...

Apa yang best... kawe dapat banyak pengalaman ngajar budak MRSM ni.. memang cukup berbeza budak MRSM dengan budak SBP.. espcially dari segi budaya, sisiologi dan rutin harian mereka... Sekurang-kurangnya kawe faham style dan trend mereka.. Apa-apa pon thanks to all my students form 5 MRSM krai class of 2008, you are very sporting.. bila cikgu paham cara hidup kamu, baru la cikgu mudah nak ngajar... sekarang cikgu nk belajar tentang students pedalaman yang mmg jauh ketinggalan dalam akademik..

Masa ni ramai rakan guru MRSM Krai perli la kawe dalam gambar ni.. diorang kata kawe ni cikgu ke students? cuba teka yang mana satu students, yang mana satu cikgu? Tapi tak apa la.. kenangan yang cukup menarik...

12 comments:

ije said...

haha. betul! tercari-cari gak cikgu dan anak2 murid dalam gambar. supo jah. uhu. xde beza. wawa.

Cikgu Adham said...

ya ka Ije?
i say man... tp asalkan students cikgu dapat terima cikgu sbg pendidik mereka kira tak apa dah tu heh heh...

cikgu_math said...

ha..ha..ha..
dan ada Shafiq yg dah berjanggut tu..ex-ismailian tu...

jumana said...

he3
sy bkn nmpk cikgu cm student
tp nmpk students dh gaya cm cikgu
hehe
xpe lah ape2 pn..bangga ape org ckp cmtu
awet muda :D

Cikgu Adham said...

cikgu math,
yap syafiq mmg old boy SIC heh heh... mantap jugak tu di MRSM Krai..

Jumana,
keh keh keh... tu la.. kdg2 risau takut students tak bleh terima kawe sebagai cikgu je tgk kawe mcm budak2

the life of cikgu sue said...

La...sama smart cikgu ngan student.
Tak balik ke cuti?

Cikgu Adham said...

slm cikgu sue,
tahun ni x balik raya ke kelantan la... raya d kapit je heh heh... tak tau la kenapa.. xdak rezeki utk balik kut..

imanshah said...

Budak MRSM tak perlu Food and spoon...budak SBP semua nak disuap kan??

kirana said...

Mmg la cikgu same cam student. Tu gambor ntah tahun berapa gaknya. Masa mude2 dulu mmg comey, skrang nih comot. Wakakaka... jgn mare la, cikgu. Gurau skit pong tak leh. Tau la cikgu posa! Tak leh marah tau!

Cikgu Adham said...

slm..

imanshah,
dari segi tu food n spoon, hampir sama je... depend kpd sekolah la... tp kalo tgk sesetengah mrsm mmg xda pon budaya mcm ni... yang tu kdg2 cikgu terpaksa gak la pasal tekanan atasan utk memaintain CGP sekolah sebab tu suap budak awal2 dgn pelbagai soalan... smpai nk termuntah budak menjawab soalan hheh heh heh.. cikgu pon nk termuntah dgn soalan yg byk2... sebabnya exam oriented heh heh

Kirana,
kawe cam students erk heh heh... tp mmg betul pon.. dulu kdg2 masa mengajar, kawe dok semeja dgn students.. sampai PK1 buat tinjauan tak perasaan ada cikgu dlm kelas heh heh heh... siap kena tegur lg cikgu mana yg mengajar masa ni.. tp PK1 tak perasaan yg mg ada cikgu dlm kelas tu heh heh

Anonymous said...

salam.....
cikgu....
akhirnye....
dpn jgak sy cari cikgu.....
sy adam...
bdak kls mrsm kuala krai...
kls 5C.....

Muallim Adham said...

wslm Adam...
i say man cikgu pon mencari2 anak2 homeroom nk tau la jugak perkembangan.. kijo dh ka hehe heh.. xpa nnt sila tinggal msg di fb cikgu deh

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan