Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Saturday, November 16, 2013

Perkongsian Amalan Terbaik

Bismillah. Agak lewat rasanya untuk menulis post ini. Namun inilah masa yang sempat  dilapangkan bagi mencoret kenangan pengalaman bermakna melibatkan Perkongsian Amalan Terbaik (PAT) bersama rombongan dari sebuah sekolah yang di Sibu. 

Ianya adalah Program Peningkatan Profesionalisme Guru 2013 bersama rombongan dari SMK Sacred Heart, Sibu yang berlangsung pada 18-19 Oktober di SMK Selirik, Kapit. Rombongan dari SMK Sacred Heart terdiri daripada Pengetua SMK Sacred Heart, Penolong-Penolong kanan dan beberapa guru yang berpengalaman; telah membuat perkongsia amalan terbaik dalam sistem pengurusan di sekolah. 

Kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan mengikut bidang tugas dan menjalani sesi takruf, taklimat dan soal jawab berkenaan PAT dalam pendidikan dalam usaha untuk membantu kecemerlangan pendidikan anak-anak. 

Keseluruhannya, program ini berjalan dengan lancar dan banyak input dapat dikongsi bersama. Semoga program seumpama ini dapat diteruskan pada masa akan datang. 

No comments:

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan