Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Friday, August 12, 2011

Az ziarah Mufti Negeri Sarawak ke Kapit

Bismillah. Assalamualaikum.. Pada 12 Ogos 2011 berlangsungnya program Az ziarah Mufti Negeri Sarawak ke Kapit. Kawe berkesempatan untuk mengikuti sesi dialog dan soal jawab bersama Tuan Mufti, Sahibus Samahah Tuan Hj Kipli b Hj Yassin di Maasjid Jabal An Nur Kapit selepas selesai solat Asar berjemaah di masjid Kapit.
Program mendapat sambutan yang menggalakkan oleh warga Kapit. Pelbagai soalan dikemukakan secara lisan dan secara bertulis berkenaan kemusykilan mengenai hal ehwal agama. Alhamdulillah program berjalan dengan lancar secara tidak langsung memberikan warga Kapit manfaat yang sangat bermakna, yang sangat dahagakan ilmu agama.

No comments:

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan