Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Tuesday, July 19, 2011

Kem Pemantapan Aqidah, Kapit, Sarawak


Bismillah. Pada 15-16 Julai 2011 satu program Kem Pemantapan Aqidah Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah diadakan bertempat di Masjid Jabal An Nur, Kapit. Program berbentuk perkhemahan ini dianjurkan oleh Unit Pendidikan Islam, Pejabat Pelajaran Derah Kapit yang melibatkan pelajar Muslim di Daerah Kapit.


Kem perkhemahan pemantapan aqidah ini bertujuan untuk membentuk murid yang mempunyai asas keimanan yang kukuh merangkumi bidang ibadah, akidah, kepimpinan samada duniawi atau ukhrawi. Ia juga bertujuan untuk menerapkan dan menghayati nilai-nilai murni, mengamalkan cara hidup Islam, mengagungkan al-Quran, bertanggungjawab serta cergas fizikal mengharungi cabaran seharian.


Sebagai kem Komandan kem, kawe ucapkan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat menjayakan kem ini terutama penyelaras program, Ust Awang Saiful bin Awang Ahmad (Pen Pnyelia Unit Pendidikan Islam PPD Kapit), Ust Muhd Sharon Nizam bin Mat Isa (SK Kapit), Ust Adnan Idris (SMK Selirik), Timb Komandan, Ust Ghadafi, pihak2 logistik, AJK trlibat dan rakan fasilitaor yang banyak membantu iaitu Ust Mohd Rodzi Abdul Rahman, Ustzh Norhamiza Jaafar, Ust Muhd Khaidir Mat Daud, Ustzh Nur Azalilawati Jaraiee, Ust Mohd Firdaus Pazim, Ust Muhd Zahiddi abd Latip, Ustzh Rosmawati Mat Husin, Ust Khairul Azman Din, Ustzh Nurul Ashikin Tahir, Ust Ridzuan Md. Radzi, Ustzh Samihah bt Mohd Noor, Ust Muhd Fadzli Yasin, Hasmul Wahini Hasram, Ustzh Isliyana Kambali, Ust Hadlisham Mohamad, Ustzh Aminah Salleh, Ust Hasbullah Muda, Ustzh Hasmawati Che hassan dan semua yg terlibat.

Kawe juga minta maaf kerana tidak dapat hadir penutupan majlis ini kerana ada panggilan tugas lain di Song.

No comments:

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan