Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Sunday, January 9, 2011

Perpindahan CIkgu Ismail SMK Selirik

Bismillah. Beberapa hari di Kapit, kawe menerima berita bahawa sahabat kawe, Cikgu Ismail Ibrahim diluluskan perpindahannya mengikut isteri mengajar di Pahang. Tahniah atas kelulusan anda. Dan bagi memperingati sempena perpisahan Ismail, kami mengadakan perlawanan futsal amal di court Sri Balleh Kapit.


Banyak kenangan Cikgu Ismail di SMK Selirik, Kapit. Ismail juga yg mengasaskan Farmvill di Kapit dgn pertanian kacang panjang, timun dan sebagainya. Walaupon berjauhan dengan isteri, Ismail masih tetap melaksanakan amanah di Kapit dengan baik. Demi tugas mengajar, Ismail terpaksa meninggalkan Isterinya yang sedang berbadan dua. Namun berkat kesabaran itu, Allah beri 1 hadiah cukup bermakna buat Ismail iaitu permohonan untuk dekat dengan isteri dimakbulkan. Semoga kenangan kita bersama sentiasa mekar dalam ingatan demo, Sheikh..

No comments:

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan