Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Sunday, January 9, 2011

Latihan Tempatan pertama 2011

Bismillah. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pebuka tahun 2011 Latihan Tempatan Batalion Pertama Kompeni C Rej510 Askar Wataniah bermula dengan lancar. Hari pertama banyak buat pentadbiran. Cuma mula dengan pemeriksaan anggota dan sedikit kawad kaki.

Hari ni banyak masa dihabiskan untuk bergotong royong embersihkan kawasan kem. Setelah hampir 2 bulan anggota bercuti dari latihan, maka seeloknya kawasan kem harus dibersihkan untuk keselesaan latihan seterusnya. Manakala bagi pegawai yang bertugas, macam biasa akan engawal aktiviti masak-memasak hik hik dengan dibantu oleh anggota2 lain.


LAtihan minggu ni best juga kerana kawe berpeluang untuk makan masakan Iban.. Pucuk ubi, ayam masak entah apa lupa nama dia... tapi memang best la...

2 comments:

Khairul Antasha said...

pokcik..mcm kem masak2 jer..haha :P

Muallim Adham said...

khairul..

dalam perang makan itu adalah satu moral utk meningkatkan semangatt anggota hik hik

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan