Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Monday, September 20, 2010

Ronda2 Sibu: Night view Sept 18, 2010

Assalamualaikum.. Sesampainya di Sibu pada 18 Sept 2010, kami amek kesempatan utk bersiar2 di bandar sibu menikmati keindahan waktu malamnya...

Kesmua gambar ni diambil dengan D90, setting manual dengan shutter speed less than 1 second. Bandar sibu mmg cantik jika kena pada tempatnya hehe

keadaan jalan di depanTanahMas.. cool. masa ni kami menunggu ketibaan Mat Arip dan ust Zarkuan yg penerbangan mereka "delay"..

Di hadapan pasar besar sibu. 

Di taman depan TanahMas.. Nik, Jali dan kawe

Bila gunna shutter speed rendah, mmg nampak air yang memancut kat kolam tu macam tu la...

kami lepak jap sebab penat berjalan2 beb hehhe

5 comments:

imanshah said...

wah jale sake napok..kawe nak g miri bulan sebelas ni...

Muallim Adham said...

salam...

imanshah, aloh la.. miri jauh.. mari la kapit hehehhe... kawe kalau nk gi miri, kena naik bot 4 jam. pastu naik flight plak.. baru la smpai wo...

honeydew_linz said...

bakpo nmpk mu ko kurus

honeydew_linz said...

koho kurus mu loni..kuat diet..hahaa

Muallim Adham said...

Zuriah..
ayyyaaa kawe gni la... x cukup makan dok kapit nih heh heh

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan