Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Tuesday, January 5, 2010

Minggu pertama bertugas 2010

Sory kepada smua sahabat. Lama juga kawe tak updated blog dan pos cerita terbaru. Tak tau la kenapa. Rasa nk rehat je masa tu heh heh. Minggu ni minggu pertama kawe bertugas. So kawe dah pun terima port folio tugas baru. Jawatan tugas2 Khas pun dah berubah. Cuma jadual waktu masih lagi sama dengan subjek2 yang sama diajar untuk tahun ni. Cuma tahun ni kawe tidak lagi memegang jawatan sebagai Ktua Panitia Pengajiam Am, dan ditugaskan utk menjadi Ketua Panitia PJK heh heh. 


Maka minggu pertama ni biasa la.. sibuk dengan pengurusan la. Disebabkan kebanyakan pelajar dari pedalaman dan tinggal di asrama, mereka agak sukar utk datang awal. Mereka hanya sampai dan mendaftar diri sehari sebelum sekolah bermula. Jadi semua urusan akan dibuat dalam hari yg sama. Kawe pula meting pas cerah heh heh. 

16 comments:

anak muallaf said...

Salam,
Selamat bertugas cikgu..Elok benar panitia AJK..Jangan cedera dah susah nak ulang Johor every weekend...

Cikgu Adham said...

anak Muallaf,
wslm..
thanks. mmg gtu la he heh

n@m@n said...

org rumah duk berjauhan ko??hehe

Cikgu Adham said...

naman,
salam..
ya la isteri kawe kijo d JB.. dok jauh juga. hehe Allah nk bg nikmat sikit ke kawe tu supaya kawe sabar menghadapi ujian Allah semua ni..

insyaAllah berkat doa semua, kami dpt hadapinya dgn baik

::SizuKa:: said...

Salam cikgu,

selamat menjalani tugas sebagai ketua panitia PJK. hehe. saya kat u dah masuk 3rd week sudah. hihi ;)

Cikgu Adham said...

sizuka,
wslm..

yap thanks.. kamu pun selamat menjalani rutin sebagai students heh heh.. semoga sem ni lebih mantap dr sebelumnya..

semoga Allah permudahkan segala urusan kamu

insan pendidik said...

salam adham,

Selmt masuk sekolah balik. Tahun ni semangat pun baru jugak ye sbb status tu pun dah berubah hehe

Cikgu Adham said...

IP,
wslm..

alhamdulillah.. insyaAllah lagu tu la kita heh heh...

Cikgu Adham said...

IP,
wslm..

alhamdulillah.. insyaAllah lagu tu la kita heh heh...

imanshah said...

wah2 semakin berseri2 demo sheikh lepas jadi tok laki

Cikgu Adham said...

imanshah,
salam..

alhamdulillah.. tu la berkat perkahwinan heh heh heh... insyaAllah la tu

Anak Tumpat said...

buka sesi persekolahan baru ni mesti ada semangat sikit sheikh dok? maklum lah ada bini..hohoho

Cikgu Adham said...

anak tumpat,
slm.

insyaallah la heh heh.. sero lain ckit la keh keh

Rashid said...

salam


hehe.. meeting pah cerah. Biasalah tu orang penting. mMeeting apapun sentiasa ada. tak boleh lari..

Tahniah kerna diberi kepercayaan sbg KP..

Cikgu Adham said...

cikgu Rashid,
wslm..

adeii heh heh thanks.. gni la kita bila bertugas gk.. sebenranya berat tgjwb tu.. tp bila fikir2 org lain hok pegang tugas besar lg.. mesti lg berat tgjwb dia huhuhu..


insyaAllah...semua berjalan lancar..

Anonymous said...

salam kawan... lama tak dengar cerita yek.. dah jadi orang penting,mesti ar sentiasa sibuk.Apapun,semoga sentiasa sejahtera dalam apa pon yang hang lakukan.. kawanmu.. Kapt Hairil (IJED)

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan