Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Saturday, September 26, 2009

Tennis Accessories

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Sempena kehangatan Proton Malaysia Open Tennis Tournament, kawe dan member tenis d kapit pun tak ketinggalan la mengikuti berita ni.. Walaupun tiada pemain Malaysia yang layak.. tp kira ok la ada jelajah ATP di Malaysia dan harap memang ianya jadi "event" tahunan di Malaysia..

Dalam kegilaan sukan tenis, kawe pon nak kongsi beberapa aksesori yang kawe ada...

Antaranya Tour Bag Wilson ni kawe beli masa tahun 2 di UPSi.. dalam beg ni kawe sentiasa bawa tali reket, bola tenis dan tuala keecik.. Bila bermain, kawe akan bawa water bag untuk simpan air sejuk heh heh... setakat ni kawe ada 4 batang reket yang kawe kumpul sejak zaman ngaji dulu2 la...

16 comments:

n@m@n said...

kemah gu..

kalu demo duk dekat kawe challenge doh..

bagi demo rasa serve ace kawe..hehehee

Cikgu Adham said...

salam..
naman, adei.. kawe gk mmg suka la kalau ramai member main tennis... sgt seronok main dgn ramai org yg ada pelbagai skill dan teknik.. heh heh

sonata anak kancil said...

kawe pernah gak main dulu2...tapi asyik kejar bola aje...pas tu maleh la..buat penat aje!!!

bila pindah nak belajo la.... coach ade...kawe tak dak masa pulak...last2 berkubur aje le...

Cikgu Adham said...

sonata anak kancil,
salam... i say man.. rugi la demo... act tennis sgt pelik... bila dh jumpa strok dan drive dia.. mmg jd gian.. ketagih dan gila kpd tennis heh heh...

jumana said...

wahh..
sy pn terer gak main tenis ni
dh dr kecik klu masuk prtndingn konfem jd juara..heheh

sila percaya ayt di atas itu tipu :D

Cikgu Adham said...

salam..
jumana,
adei.. heh heh mantap la demo kalo main tennis heh heh.. x ramai perempuan yg pndai main di Malaysia ni

syahbandar87 said...

aktif jgk cikgu nih..hmm..menarik jgk klu cikgu sudi kongsi crito time cikgu blaja upsi dlu..gapo hok membezakn antara upsi nga skoloh biasa..sistem pembelajaran dia ko..aktiviti dio ko.mesti bnyk bezo deh..skoloh terelet la katakan.hehe
:)

imanshah said...

kawe ada jugak raket so jah, tupun hok murah sekali,,,huhu..sesuai ar ngan pemain gred 100 seperti kawe..haha

Cikgu Adham said...

salam..

shahbandar,
upsi sgt berbeza la dgn sek biasa sheikh heh heh.. upsi tu sejenis universiti.. sekolah tu tmpat bdak2 bwh umur ngaji heh heh.... hhaha hah...

imanshah,
kawe dulu pon bermula dgn reket murah juga... lps kita rasa game inprove bleh la mula tukar reket hok lbh molek utk advance player heh heh... gapo2 pon dia xkan bermula dgn sempurna.. msti start dr bwh.. kawe dulu pon pemain gred xtau berapa la.. xda gred bekali heh heh... org mcm demo ni sgt sesuai main tenis heh heh

::SizuKa:: said...

salam, mesti cikgu terre giler main tenis ni...squash tak minat ke? saya lebih suka squash..tapi, itu pon dah sakit tangan kalau main..tenis apatah lagi..huhu..selalu main tenis, bola asyik keluar je...terlebih laju pukul...;p

ije said...

waa.. salute2!

raket ije nan sebatang tu pon berhabuk dalam bonet belakang kete.

dah lama x layan tenis. n mmg kalo layan pun, keje kutip bola je la. =P

Cikgu Adham said...

salam..

sizuka,
wslm... cikgu x terer pon.. tp bleh la main huhuhuhu.. so skrg cikgu harap sizuka terus main sbg rriadah.. rugi kalo tingal game heh heh.. dulu masa sekolah pernah main skuash.. tp sebab xde rasa feel heh heh... maka skuas tenggelam terus..

ije,
at least ije ada reket heh heh.. so kena la selalu main... game tennis bagus sebab ianya tak laju, slow je.. tp guna tenaga yg banyak.. jd gamenya adalah relek berbanding badminton..
dr segi kos plak.. actually ianya lebih murah berbanding badminton kerana walaupon harganya mahal.. tetapi ianya tahan lama dan boleh digunakan utk jangka masa pjg..

abu muaz said...

banyok jugok duit abis tu cikgu.

Cikgu Adham said...

abu muaz,
slm... byk juga abis he heh... tp skit2 la beli.. reket tu dlm setahun sekali beli... lbh kurang gtu la

Rashid said...

wah!! adham ni memang raja tenis. Siap lengkap segala berkait ngan tenis. niii tentu tak lena kalau tak main tenis ni.. mantap!!

Cikgu Adham said...

salam,
cikgu rashid, thanks singgah cni.. lama betul x dgr kabo... x la smpai x lena heh heh heh.. tp bleh jadi juga kan...

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan