Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Thursday, September 3, 2009

Kelas Tambahan PA, STPM

Assalamualaikum heh heh.. entah tak tau apa nk cerita.. Ni sengajar nak tunjuk gambaran kelas tambahan pengajian am form 6 sekolah kawe pada setiap selasa. Tetapi gambar yg kawe amek ni sangat meng'emo' kan kawe sebab yang hadir 2 org ni je huhuhu.. Tapi apa bleh buat..

2 orang pon kawe tetap teruskan heh heh.. yang tak datang tu tak ada rezeki nk belajar la...

17 comments:

n@m@n said...

xpo..kalu 2 org senang sikit nk ajar..boleh fokus..mantappppppppp gu

imanshah said...

Semangat demo wak kelas tambahan,tahniah..walau dua orang ngaja tetap ngaja..

papan hijau??wah lama kawe tak guna pape hijau

najah said...

salam..t/jwab seorang guru untuk mendidik anak bgsa.tahniah, moga2 pengorbanan ckgu mendapat rahmat dari Allah...InsyaALLAH!

Cikgu Adham said...

slm..

naman,
heh heh mmg senang telajak ngajar.. nk marking pon senang 2 papaer jah..
mula2 sekali kawe sampai di sekolah ni dulu, pengetua kata cabaran utama ngajar di pedalaman ni bukannya nak kejar pencapaian akademik, tetapi nak pupuk pelajar supaya minat datang sekolah jah huhuhuhuu...

Imanshah,
sebenarnya kalo cikgu jah semangat, tetapi budak2 xdak smgt, x jadi juga sheikh huhuhuhu.
kawe pon lama dh tak guna papan hijau gni tau... kali last masa sekolah rendah dulu la... tp di pedalam sarawak mmg banyak kemudahan yang masih tak diperbaharui.. tu kawe tak tunjuk lagi keadaan asrama hhuhuhuhuhu.. kalo ada masa kawe nk tunjuk keadaan asrama pulak..

najah,
wslm.. thanks.. insyaAllah usaha diteruskan.. sama berdoa deh...

Cik Dila said...

rindu plak zaman blaja PA time form 6 dulu..sob3!camni lah kelas kami..tp takdelah sampai 2 0rang y datang

Cikgu Adham said...

slm Cik Dila,
ooo ok la tu.. act ckg dulu x pernah amek STPM, tetapi bila di sekolah, ditugaskan ajar PA stpm heh heh

ije said...

:)

tetiba rasa bangga dan terharu lak cikgu mengajar penuh satu papan hitam tu.. walaupun murid hanya ada 2 je.

congrats bro!

syahbandar87 said...

ai kne buie markah lebih ko 2 oghe ni.hehe..kls ni brapo oghe semua..hmm..cikgu mckk ko dlu..hebat cikgu
:)

Cikgu Adham said...

salam..

ije,
cabaran di semenanjung dan di pedalaman srwk lain huhuhuhu... kat cni cabarannya students terlalu pasif.. cikgu kena ransang mereka utk belajar... masalahnya mereka ni ada yg dah kahwin walaupon baru form 5.. ada murid cikgu form 5 dah bersalin pon heh heh.. dan form 6 ada yg ada insteri di rumah panjang sehingga homework yg cikgu beri pon x disiapkan..

shahbandar,
kelas cikgu ada 18 je upper 6B.. semua upper 6 adalah 39 orang je.. mckk hanya tinggal nama je... tu la yg boleh dibanggakan huhuhu

arsaili said...

salam kenal..iskk2 mana student lain..dh pandai agaknya...ummm tapi teruja melihat semangat juang saudara..moga terus menjadi pendidik yang berwibawa

Cikgu Adham said...

wslm kenal arsaili,
thanks singgah blog ambo.. insyaAllah pakat doa deh..

Anak Tumpat said...

semangat x luntur cikgu kito sore nih.. tetap jale klas walupun 2 ore deh?

Cikgu Adham said...

slm anak tumpat,
weh la..... sini gak nk wat guana...

ahsfantasy24 said...

astaga.. 2org jea??
adeh sbor cgu. sbor..
=)

Cikgu Adham said...

slm ahsfantasy,
sabar, sabar juga... takut juga meletup heh heh

DaHLia said...

biaasa aa tu cikgu...cikgu lagi semangat dr students skrg nih..

Cikgu Adham said...

nmpak gaya nya begitu la... semalam ada improvement skit la... yg datang kelas tmbahan cikgu seramai 7org drp 37 orang upper 6

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan