Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Tuesday, August 4, 2009

Kelas Tenis di Kapit

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Kelas tenis diadakan setiap Ahad bermula jam 1400 sehingga 1700 di gelanggang berhampiran Sri Balleh. Program ini sudah pon berjalan dari awal tahun. Jurulatih utama adalah James Lin. Kawe kadang-kadang turun la bantu James mendemonstrasi stroke dan feeding bola kepada pelajar heh heh.. Kebanyakan pelajar adalah dari sekolah sekitar pekan Kapit seperti SMK Kapit, SMK Kapit (2), SMK Selirik dan beberapa sekolah rendah. Buta pengetahuan semua, kelas ini adalah percuma, tidak seperti di bandar besar dimana kelas sebegini memerlukan ibu-bapa membayar sebanyak RM20 sejam bagi setiap seorang.
Walaupun keadaan gelanggang di Kapit adalah uzur, kelas tetap diadakan setiap minggu bagi mempromosikan sukan tenis kepada pelajar di kapit. Buat pengetahuan semua juga, kebanyakan pelajar kelas tenis juga tidak mempunyai reket. Semua reket adalah kepunyaan James yang disimpan dari dulu. sebagai koleksi peribadi. Bukan setakat reket, bola, malah James juga menyediakan minum untuk pelajar sekalian. pelajar hanya datang bermain..


Kawe pon pelik la huhuhuhuhuhu.. Sekurang-kurang ibu bapa sokong lah minat anak-anak bermain tennis sekurang-kurangnya dengan menyediakan reket kepada anak.. Kawe hanya di belakang tabir je heh heh heh.. Kawe sendiri tak mampu untuk luangkan banyak masa seperti James..

35 comments:

Anonymous said...

x mampu nak beli raket diaorg kat sini... dr dulu lg... duit byk utk kegunaan lain.. utk sekolah n belanja harian... kirim salam lar kalo nak beli raket

imanshah said...

Kat Ipoh bayar coach RM 10 sejam,,kawe nak coach tak pandai tapi selalu hantar budak star g training kat DBI

Cikgu Adham said...

imanshah..
waw mantap la demo heh heh.. sekolah demo byk peruntukan dan ada kemudahan yg dekat.. sungguh bertuah dpt antar students...

masalah kawe.. kawe mmg bersemangat coaching budak.. tp kat cni mentalliti sgt berbeza dgn tmpat kita... masalahnya xdak support dr parents dan sekolah sendiri... coaching free... bola dh free... reket pon james bg pinjam.. james punya reket ada dlm 20 batang tau...

Anonymous... yg ni kawe no komen takut menyentuh sensitiviti pihak tertentu heh heh heh

triple x malaya said...

hebat..gua nak belajar main boleh...

Cikgu Adham said...

lebih dr buleh sheikh... mari la kalo nk main gk heh heh heh... kawe pon ada jugak ajar member guru satu sekolah dgn kawe... heh heh

P.Wakuba said...

ok la adhe...kalo dekat kawe pun mau pg main...blh demo ajar kawe..hehe..at least dpt juga berpeluh kan??free pula tu..rugi budak2 sana kalo x pg..nk hntr bdk cni ke sana mahal la pula flight....haha..sampaikan khbr kat limbat n atok faizul la..rupanya dekat juga diaorg dgn mu...hehe..

n@m@n said...

sekolah imanshah tu hebat gu..xleh kato gapo la..hehe..sekolah kg cam kawe pon mslh sama..pdg sgt teruk kalau nk main bola..jd nk training..adui...tp dpt gak title baru ni masa game bola..tang tenis masa kt KMK kawe start main..kawe suka bab servis..kdg2 servis org takleh ambik..hahaha..takburnya(xbaik weh)

sALbiYah bTe mOhamMad said...

teringin nak main tenis..tp xde plk sifu yg nak aja..

Cikgu Adham said...

Wakuba... heh heh heh ramai dcni... geng kita saja.. tu la masa d UPSI demo x main.. kalo x.. bleh ngajar org dh heh heh

naman... hahahhah gtu la kita..guna la apa yg ada... sondol je.. masa d KMK kawe main sokmo gk.. tp servis x mantap heh heh... demo x main bola gi KAKOM ke masa d KMK?

salbiyah...
act kalo nk main kena la cr guru heh heh.. bnda ni x dtg kpd kita.. tp kita kena cr... Kalo d tmpat org, parents sanggup abiskan duit nk tgk anak pndai main...

kalo di miri, kawe tgk parents antar anak ke kelas tennis, then parents tunggu tepi court dan tgk anak2 belajar... smpai la kelas tamat tau.. mmg hebat sokongan parents kat bndar besar..

P.Wakuba said...

Tulah menyesal pula..kan kolej dulu mana ada court tennis d proton city??jadi terlepas la peluang tu...rugi2...so skrg ni belajar berenag...tp berenang d atas katil ja..haha...

n@m@n said...

kawe UKM boh..maso kt KMK kawe tak main bola sgt..tu yg xpg kakom..maso kt KMK kawe start main tenis,volleyball nga basketball..kawe suka tera blako..squash pon kawe tera doh..tp hoki kawe takut..hehe..

Cikgu Adham said...

Wakuba... xpa heh heh.. ramai je member kawe yg br main tennis bila mula ngajar.. malah dh pandai dan hebat kt court wo...

Naman..
demo mmg sports man heh heh.. mantap pelbagai

tchersally said...

Salam Adham..

masih ingat K.Sally? SIC?

Cikgu Adham said...

uh uh uh slm teacher.. bkpo x igt nya heh heh heh... igt sokmo heh heh heh

Tirana said...

Ada orang kata, permainan tenis ni permainan orang kaya-kaya, betul ke? My kids wakil sekolah untuk permainan ini. Bayaran untuk coach di KL ni agak mahal..Alhamdulillah ada sorang pak cik volunteer nak mengajar secara percuma

lalink7 said...

lama plak xmen badminton..hehe..tapi aritu main sampai melecet bedarah tangan..sabo je..raket murah kot..hehe

Cikgu Adham said...

Tirana,
erm dulu mmg org2 tertentu je main tennis.. tp sekarang semua golongan dh mula main.. kos dia pon x la mahal sgt kalo nk banding dgn badminton.. cuma coaching cost mmg mahal sebab tennis terlalu teknikal.. byk kemahiran perlu dipeljari tidak seperti badminton..

lalink,
badminton pon bleh sebab tgn melecet erk? x pernah alami lg tu heh heh heh

Jard The Great said...

saja singgah jap...;p

Cikgu Adham said...

bleh je singgah heh heh...

triple x malaya said...

yup aku fun liverpool...main bola hobi aku..mu pon set liverpool ko..?

Cikgu Adham said...

heh heh heh... mantap demo... teruskan la.. kawe main gk bola jarang2... tp game utama kawe tennis la.. rela amek cuti CRK semata nk g main tennis heh heh

the life of cikgu sue said...
This comment has been removed by a blog administrator.
the life of cikgu sue said...

Salam.
Baru kak Na perasan ,Adham pernah praktikal di SICkan dan ikut kita pergi rombongan.Rupanya dunia siber kecil aja.

n.rooney aka pengupat lara said...

askm cg...sy ni plaja SIC...form 5 thun ni...cg ngaja sy thun lepah add math...hu3 bilo lg cg pndoh gi saboh???

n.rooney aka pengupat lara said...

askm cg..sy plaja SIC...cg ngaja sy thun lepah form 4..hu3 bilo lg cg tuka saboh???sdak merantau negeri ore...

Cikgu Adham said...

wsl.. sy ngajar d srwk le heh heh

lalink7 said...

hehe..kalu men badminton tangan melecet kalau main tennis agaknya luka parah kut..adeh..tak reti main..tapi rasenye mcm mudah..tapi kene stamina tggi..tue yang haru biru tue..huhu

Cikgu Adham said...

heh heh heh tak ada la smpai mcm tu.... biasa je game ni... sgt selamat...

lintasan hati said...

nape delete comment kawe
merajuk ar cmni
x nk singgah dh :(

lintasan hati said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Cikgu Adham said...

slm heh heh heh..... pndai merajuk jugak cikgu ni heh heh

lintasan hati said...

opps..tersinggah lg
merajuk2
entah ape yg x kena ngn comment tu

cikgu_math said...

salam..
bila pulak posting kat serawak ni... Kita di SIC masih mencari masa untuk nak minta tolong buat LDP mengenai GSP .
Dah terlepas pulak!!!
Anyway, kat mana-mana pun sumbangan boleh diberikan!

Jard The Great said...

salam singgah ;p

Cikgu Adham said...

lintasan hati,
heh heh ehh beres.. kawe x kisah...

cikgu math,
insyaAllah kalo ada kelapangan saya kunjungi SIC, nk juak berkongsi pengalaman ngajar dgn cikgu2 senior yg pakar d sana heh heh

jard the great,
wslm singgah

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan