Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Friday, August 14, 2009

Bila masa Free di SMK Selirik


Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ERm ni cerita set kawe di Selirik heh heh.. biasa la tokkan dari jam 0655 hingga jam 1230 tu ngajar pah cerah... mesti ada masa free... Kebarangkalian aktiviti yang paling besar adalah lepak di kantin.. tapi set kawe ni pelik... kalo gi ke kantin mesti awal pagi, kedai baru buka dan tukang bancuh air pon tak sampai lagi... disebabkan lapar (di rumah tak ada bini utk bancuh air), so kena la bancuh sendiri air pagi2 di kantin hhuhuhuhuhuhuhuhu.. nak tebuk tin susu pon payah.... kawe pon kadang2 kena buat air sendiri.. (ustad kata: tp memang la kalo nak buat air kena berdiri, tokkan kena duduk...)

Lepas siap minum air dengan makan nasi lemak, ada set kawe yg masuk kelas gi ngajar.. pastu kalo yang masa free tu biasalah heh heh welcome to 'club bual'...

8 comments:

jumana said...

bunyi mcm best je ada bual2 bagai
nk jd sekolah gak lh
hehe

Cikgu Adham said...

heh heh heh ya ke... tp mmg best.. sgt relek dan enjoy ngajar...

kirana said...

Kesian la korang nih... pegi kantin pun tak kene layan! Len kali korang gi la kantin tu pas subuh. Tlg bukak pintu dan cuci pinggan mangkuk sekali. Kim salam kat makcik kantin.... Selamat berpuasa. Lengang la kantin makcik tuh nanti.

Cikgu Adham said...

heh heh heh ya la Kirana..
rasanya puasa pon kantin ni buka dan x lengang kut.. sebab ramai non-muslim d sini heh heh heh..

CZ's thinking. said...

bestnya hidup..hehe masuk kantin??boleh ker?kantin tak kunci??

Cikgu Adham said...

CZ,
kawe masuk kantin bila dh dibuka heh heh... masa tu tokey dh buka... tukang masak dh ada, tp tukang bancuh air je x ada... awal pg ni biasalah, air br nk jeram... nasi lemak yg dibungkus dh sampai... beddal apa yg ada je la

CZ's thinking. said...

owhh..hahah ingatkan demo ade kunci spare..huu

Cikgu Adham said...

ooo mana ada... nnt bankrap la tokey kantin tu heh heh

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan