Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Monday, June 29, 2009

Somewhere in Malay College, 2001

Assalamualikum dan salam sejahtera... Entah kenapa terasa ingin untuk memaparkan gmbar yang cukup bermakna buat kawe. Gambar ni di ambil 8 tahun lepas, semasa kawe form 4 bersama rakan kawe di kantin Kolej Melayu Kuala Kangsar (MCKK), Perak. Dari kiri Rocky, Ca'on, kawe, Atoi, Vedder dan Bob.

Selepas tamat SPM di MCKK, kawe dan Ca'on masuk ke Matrikulasi KMK dan yang lain2 bawa haluan masing2. Sampai la sekarang kami tak pernah lagi berjumpa huhuhuhu...

InsyaAllah harap2 pada 2012, kami semua akan ditemukan semasa reunion sempena 10 tahun kami tamat belajar dari MCKK. Dan tentu tak dijangka2 smua dari kami mempunyai kerjaya yang pelbagai dan menarik untuk dikongsi bersama..Ini pula adalah asrama kawe yang dikenali sebagai Big School yang menempatkan pelajar form 4 dan form 5. Dari luar memang ianya kelihatan seperti istana. Harap dapat dikongsi bersama semua rakan blogger.

8 comments:

Kamil L said...

Mckk terkenal dari dulu lg sb kolej nie skolah budak2 bijak :)

khairul onggon said...

wah3x.. trkenang kembali zaman koleq.. so cekgu adham is my junior.. hehehe...

Cikgu Adham said...

slm smua.. to Kamil, dulu mmg mckk terkenal kerana tadisinya, tp mungkin akan tinggal nama je jika tiada usaha utk menggemilangkannya.

ya ya heh hhe heh.. macam tu la kisahnya En Khairul...

felicia richz said...

muka ckgu dr dulu smpai skrg sama je la...hehehe..^^
juz skrg nie ensem ckit..hihihihii!
x rindu ke ngan member2 lama dlu??

Cikgu Adham said...

ya Felicia... heh heh heh.. ya ka.. mmg betol la x byk beza muka ckg masa zaman sek dulu2.... sebab tu kemana aje ckg pergi, kalo jumpa member2 lama, diorg dpt cam ckg. tp sebaliknya kalo jumpa member lama, ckg amek masa ckit utk cam diorang... kamu pun nnt akan merasai pengalaman seperti ckg.. so jgn sia2kan masa kamu utk memiliki sahabat seramai mungkin semasa zaman bersekolah ni...r

imanshah said...

kawe suka big school ni..baru je balik dari koleq minggu lepas, ada Summit

Cikgu Adham said...

ya...demo dulu old boys koleq gk ke heh heh...

Cikgu Adham said...

Big School ni adalah hostel kawe masa F4 dan F5

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan