Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Thursday, January 22, 2009

Rutin di SMK Selirik

Bangun pagi, kawe mcm biasa la naik unta kawe ke sekolah... Tak jauh sgt, kurang 3km dr rumah sewa.... kat Kapit nih rasa sejuk juga kalo nak dibandingkan dengan pagi di semenanjung.. nih adalah Kelea Pra-Universiti SMK Selirik U6B. Kawe jadi guru tingkatan untuk kelas nih.. Ok juga heh heh pengalaman pertama terus jadi form teacher... hanya 18 orang je students, semuanya Iban. seronok jaga mereka... bila ajar form 6, rasa ok juga la, pasal students form 6 nih lebih matang berbanding dengan lower form lain..

malam pulak.... walaupun pelajar Muslim minoriti kat SMK Selirik, jadi guru yang dekat dengan sekolah akan datang la berjemaah pada setiap malan jumaat dan buat bacaan Yasin.. nih pon satu program untuk menggalakkan pelajar Muslim di sini agar lebih biasa dengan majlis keagamaan. kebiasaannya pelajar Muslim di sini banyak ketinggalan dalam Pendidikan Islam sekali gus memberi kesan kepada pengamalan amalan kerohanian mereka..

nih di depan rumah sewa kawe.. gambar diambil sebelum bertolak ke sekolah.. masa nih jam 6.30 pagi.. tapi dah pun cerah...

No comments:

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan