Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Tuesday, January 27, 2009

Latihan Olahraga SMK Selirik

Bermulanya cuti Tahun Baru Cina, pasukan olahraga SMK Selirik mulakan latihan pusat. Walaupun dengan kemudahan sukan yang sangat terhad, berbekalkan semangat pelajar dan guru, latihan telah pun bermula dengan jayanya.. setiap hari latihan diadakan 2 sesi iaitu bermula jam 7.30-10.00 pagi dan 3.00-5.00 petang.


Pelajar kawe memang bersemangat menjalani latihan. latihan dimulakan dengan drill asas olahraga. latihan hanya diadakan di tapak perhimpunan dan di tapak meletak kereta. Risiko kecederaan memang tinggi disebabkan keadaan jalan yang tidak rata, namun melalui pantauan jurulatih, latihan berlangsung dengan selamat..
Ini merupakan sebahagian atlit olahraga SMK Selirik sedang tekun mendengar taklimat daripada ketua jurulatih olahraga, Cikgu Pek In.

Ini lah dia barisan jurulatih olahraga yang mantap pelbagai.. sanggup mengorbankan masa cuti mereka untuk menetap di Kapit heh heh heh.. jangan marah ya..

10 comments:

maria_the_babylove said...

olahraga selirik is very sad.. hahah.. but they try their best.. aren't they?

Cikgu Adham said...

yap.. i try my best.. but may because i think that is a lot of fctor to std...

maria_the_babylove said...

less determination kot...

Cikgu Adham said...

may be... tp athlete kita x da smngt utk berjaya.. itu sahaja yg bleh saya cakap.. mereka hangat2 tahi ayam sahaja... x mahu ikut arahan jurulatih, terlalu bangga dgn diri snd dan hanya bangga dengan sejarah lampau..

maria said...

they have no discipline at all..sorry to say..

Cikgu Adham said...

accurately heh heh heh.. i don't want to say it.. but i see you start first heh heh heh..

they assumed they are super star in this sports.. so they did not practice seriously.. they were also over proud and did not follow the coach advice.

everyone should remember... everything need discipline to get success

maria james chayak said...

heheh.. anyway want to thank cikgu Zuki sbab sponsor nasi lemak hari tu. huuhu... jumaat (13 march 2009) at school ada bau belacan. entah sape makan sambal. but i think it comes from class 5a1. bau petai pun ade. macam macam ada..

Cikgu Adham said...

yap.. cikgu Juki play very big role to prepare athlete of Selirik.. i also learn a lot from him.. thanks to everyone..

maria james chayak said...

saya ingat pakai gigi palsu.. hahaha.. i mean cikgu zuki..

Cikgu Adham said...

ya ka hahahhahah

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan