Assalamualaikum..

Ya Allah, Kau percomelkanlah keselamatan dan kesihatanku, Kau teguhkan ketaqwaanku dan istiqamahku, jauhkanlah diriku dari diperkenakan kesedihan dan kekecewaan pada masa sekarang dan akan datang, Sesungguhnya Engkaulah Maha Pendengar.

Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami agar isteri kami dan anak cucu kami menjadi penyenang hati kami, dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang2 yang bertaqwa (al-Furqan:74)

Wednesday, December 10, 2008

Renungan

Aku minta kepada Tuhan setangkai bunga segar, Ia beri kaktus berduri. ku minta kupu2, diberi ulat berbulu. Ku sedih & kecewa. Namun kaktus itu berbunga indah sekali & ulat itupun menjadi kupu-kupu yang cantik sekali. Itulah jalan Tuhan yang indah pada masaNya. Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan, tapi ia memberi apa yang kita perlukan. Kadang-kadang kita sedih, kecewa, terluka.. Tapi jauh diatas segalanya Ia sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita.

4 comments:

Cikgu Adham said...

cuba fikir-fikirkan

Buwau98 said...

Wow
Welcome to blogsphere

azza_irah said...

salam..
kata2 ni masih terpahat di ingatan sejak bertahun dl..penuh makna utk muhasabvah diri..

salam singgah..

Cikgu Adham said...

thanks Azza-irah, o ya ka... mesti byk benda yg boleh dikongsikan ya heh heh heh... mmg sesuai kata2 begini especially utk org yang mempunyai akal fikiran, byk lg keindahan semula jadi yg bleh dikaitkan dgn kehidupan kita..

Popular Posts

Bismillah

Salam sayang dari kejauhan buat isteriku yang sentiasa menghitung hari untuk bertemu suaminya.

Jentera Z1000

Jentera Z1000
Satu kepuasan

Renungan